18/6/13

Η ήττα της Χρυσής Αυγής

Ο νικηφόρος αγώνας για το άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης -θα- είναι μια ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν. Κύριος υποστηριχτής αυτής της πολιτικής αποδείχθηκε η "αντισυστημική" χρυσή αυγή.
Η χρυσή αυγή από τη πρώτη στιγμή βγήκε να κατηγορήσει τη δημόσια τηλεόραση ότι δεν είναι φιλοχρυσαυγίτικη (δηλαδή φιλοναζιστική και φιλοχουντική) και να δηλώσει υπερ του κλεισίματος. Στη συνέχεια ένας προς έναν οι βουλευτές, οι ιστοσελίδες και τα έντυπα της χρυσής αυγής πανηγύρισαν το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης επαναλαμβάνοντας όλα τα στερεότυπα εναντίον της ΕΡΤ, εναντίον των δημόσιων αγαθών και εναντίον της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν το έκαναν μόνο επειδή είναι το κόμμα των εμπαθών ανθρώπων και είχαν προηγούμενα με την ΕΡΤ. Το έκαναν γιατί τέτοιες φασιστικές πρακτικές, όπως η πράξη βίαιης διακοπής της λειτουργίας της, είναι ο πυρήνας της ύπαρξής τους.
Η χρυσή αυγή λοιπόν έχασε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιτέλους βρέθηκε εκτός της επικαιρότητας. Για ένα χρόνο είχε κατορθώσει με την εξωφρενική φρικώδη δράση της να στρογγυλοκαθήσει στο κέντρο της δημόσιας ζωής, απλώς ποζάροντας και εκμεταλευόμενη το "δεν υπάρχει κακή διαφήμιση". Μα με την άνοδο των κοινωνικών κινημάτων και την ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων, όπως είναι φυσικό, βρέθηκε αυτόματα στο περιθώριο. Ακόμα και οι στρατευμένοι αντιφασίστες σταμάτησαν να παρακολουθούν το τι κάνει.
Μέσα στη παντελή αδιαφορία, η χρυσή αυγή αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το μικρό στρατό που στήνει τόσο καιρό και το γεγονός ότι όλοι οι κοινωνικοί αγωνιστές που θα μπορούσαν να βρεθούν απεναντί της ανεβαίνουν καθημερινά στην ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή και βγήκε στους δρόμους της Αθήνας, με απογοητευτικά ωστόσο αποτελέσματα. Ακόμα και ανοιχτή διαδήλωση έκανε με όλο το στρατό της και δεν εμφανίστηκε καθόλου κόσμος. Αντίθετα ο σύριζα συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες στη συγκέντρωσή του στο σύνταγμα. Ετσι οι νεοναζί άρχισαν τους γκεμπελισμούς. Είπαν οτι οι ίδιοι ήταν χιλιάδες και ο σύριζα "τρεις κι ο κούκος". Μα όταν σε διαψεύδει η εικόνα, πως να πείσεις ακόμα και τους τους πιο πωρωμένους φασίστες οπαδούς σου; Στο κυνήγι της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, οι νεοναζιστικές πριμαντόνες προσπάθησαν να προκαλέσουν. Ο Κασιδιάρης μέσα στη βουλή άρχισε να παραλληρεί θέλοντας να αρθεί η βουλευτική ασυλία της βουλευτίνας που έδειρε και να τη δικάσει για το ότι την έδειρε.
Περιμένοντας εκλογές, μιας και το βασικό τους στήριγμα είναι η ψήφος της ντροπής, έκλεισαν το μάτι στα κόμματα της δεξιάς, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι "δεν είναι ναζί". Επιστρέφουν λοιπόν στη προεκλογική τους τακτική, την οποία είχαν αλλάξει τον τελευταίο καιρό όπου δήλωναν ανοιχτά ναζιστές. Ωστόσο, ενώ ο Μιχαλολιάκος δήλωνε αυτές τις μέρες μη-ναζί, έκλεινε το μάτι στο ναζιστικό του ακροατήριο με τις κλασικές κλισέ φράσεις του νεοναζισμού "θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη", "οι τοίχοι πέφτουν, οι καρδιές μας όμως όχι" κλπ.
Η χρυσή αυγή είναι έτσι κι αλλιώς το κόμμα του χαμένου, μιας και ο φασίστας είναι ένας άνθρωπος που έχασε το δρόμο του και η μόνη επανάσταση που μπορεί να κάνει πλέον είναι η βίαιη αντεπανάσταση -η καταστολή. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι, να εξαφανιστούν για τα καλά οι φασίστες στις τρύπες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου