23/1/14

Δικάζουν το Αντιφασιστικό Μέτωπο... για αφισοκόλληση.

Κείμενο του Αντιφασιστικού Μετώπου για την δίκη της 4/2


Δικη μελών Αντιφασιστικού Μετώπου για παράνομη αφισοκόλληση ΤΡΙΤΗ 4.2.2014, 9:00 π.μ. ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Λουκάρεως 14, 1ος όροφος)



Στις 15.10.2013, μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 15 μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την αντιφασιστική μοτοπορεία της 23.10.2013 στο Πέραμα περικυκλώνονται από περίπου 40 άνδρες της ομάδας Δ και με μια εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση 4 περιπολικών και ενός βαν του Τμήματος Μεταγωγών μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Αυτά που ακολούθησαν με τις παρατυπίες, την παράνομη κατακράτηση για 5 περίπου ώρες, την άρνηση πρόσβασης σε δικηγόρο, την αφαίρεση των προσωπικών αντικειμένων, την δακτυλοσκόπηση μετά από απειλές και πιέσεις και την τελική απελευθέρωση των συντρόφων τα καταγράψαμε και τα καταγγείλαμε σε προηγούμενο κείμενό μας.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. και η ελληνική δικαιοσύνη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στις 30.12.2013, ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό, οι 15 προσαχθέντες έλαβαν κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλούνται να παραστούν στις 4.2.2014 στο Πταισματοδικείο Αθηνών για να δικαστούν για το έγκλημα της παράνομης αφισοκόλλησης.

Κι αυτό, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των αξιωματικών της ΓΑΔΑ στους προσαχθέντες και στους δικηγόρους ότι επρόκειτο για προσαγωγές ρουτίνας, ότι δεν θα γίνει καμία ποινική δίωξη, κ.ο.κ.

Ίσως θα έπρεπε να πούμε και ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ελληνική δικαιοσύνη που αποφάσισαν να ξεμπερδέψουν μαζί μας με ένα πταίσμα. Συνήθως, το μενού, όταν πρόκειται για αντιφασίστες, μετανάστες ή οποιονδήποτε αντιδρά στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση οποιασδήποτε μορφής, περιλαμβάνει από πλημμελήματα μέχρι βασανισμούς με αναμμένα τσιγάρα και ηλεκτροσόκ.

Για εμάς ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η δίωξη των 15 εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια του ανοιχτού πολέμου που έχει κηρύξει το κράτος ενάντια στα αντιφασιστικά κινήματα, σε όποιους δεν πείθονται από το παραμύθι με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και σε όποιον αρνείται να αποδεχτεί την θεωρία των δύο άκρων.

Δεν θα μας σταματήσει καμία απαγόρευση και καμία ποινικοποίηση του αντιφασισμού.

Συνεχίζουμε.
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ


ΤΡΙΤΗ 4.2.2014, 9:00 π.μ. ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Λουκάρεως 14, 1ος όροφος)

η επίμαχη αφίσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου