20/12/08

Τα ζώδια όπως ακούστηκαν στην 6η εκπομπή της κατάληψης Ασοεε

ΤΟΞΟΤΗΣ
Φίλε Τοξότη, αυτός είναι ο μήνας σου, και όλοι έχουμε καταλάβει ότι είσαι μεγάλος/η κωλόφαρδος/η που κάνεις γενέθλια μέσα στην καρδιά των εξελίξεων. Εκτός, βέβαια, αν είσαι μπάτσος, οπότε είσαι κάθαρμα όπως πάντα και δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί σου (τουλάχιστον όχι εδώ). Αν σε κυριεύει ο φόβος, ήρθε η ώρα να στραφείς προς τους άλλους. Αυτοί θα σου δείξουν το δρόμο. Με το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, η Πέμπτη μπορεί να είναι από δύσκολη έως πανηγυρική. Από την ομάδα Μεταφυσικής Ερμηνείας της Εξέγερσης, μία συμβουλή: επειδή είναι γνωστό ότι είσαι παρορμητικός/η, φύλαγε τα νώτα σου και κοίτα μπροστά (και πίσω και δίπλα).
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Θέλεις να πάρεις τα ηνία και να ελέγξεις τους πάντες; Λάθος εποχή ψηλέ/η! Το δεκαήμερο δεν είναι ευνοϊκό για όσους/ες επιδίδονται σε ασκήσεις εξουσίας. Σταμάτα να είσαι καρμίρης/ω και μικρόψυχος/η και φέρε κάτι να μοιραστείς με τους υπόλοιπους/ες στις καταλήψεις. Αν δεν έχεις, απαλλοτρίωσε. Η σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου σού δίνει την αφορμή να ζήσεις όλα όσα θέλησες και δεν μπόρεσες. Εκτός, βέβαια, αν προτιμάς τη ζεστασιά του καναπέ σου ή την ασφάλεια του λευκού κράνους. Σ' αυτή την περίπτωση, μη χάνεις το χρόνο σου αναζητώντας έγκυρες προβλέψεις. Το μέλλον σου διαγράφεται μαύρο και άραχνο, σαν το δέντρο του Κακλαμάνη.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι τρελαμένος/η, το ξέρουμε και δεν ανησυχούμε. Εκπροσωπείς ένα ζώδιο που φημίζεται για την επαναστατικότητά του, αν και είσαι τόσο τραμπαρίφας/ω που δεν τελειώνεις ποτέ τίποτα. Ήρθε η ώρα να αλλάξεις σύντροφε/ισσα!!! Κάψε πια ολοκληρωτικά αυτό που άρχισες να καις, σήκωσε ολόκληρο το σούπερ-μάρκετ, γράψε αυτό το κείμενο πια, μην τρομπάρεις! Η εποχή για μισοδουλειές παρήλθε ανεπιστρεπτί. Αν πάλι βρίσκεσαι στην πλευρά της καταστολής, ήρθε η ώρα να μιμηθείς τους πραίτωρες της Κομοτηνής: ρίξε κάτω της ασπίδα και τρέξε λεύτερος στους καμένους δρόμους. Είναι η ευκαιρία σου!
ΙΧΘΥΕΣ
Καλή μου κουτσομούρα, μη μασάς με αυτά που σου λένε ότι είσαι εσωστρεφής και ονειροπόλα. Άσε την ασφάλεια του ενυδρείου και πέσε με ορμή στον ωκεανό. Επειδή τείνεις να κάνεις τη βρομοδουλειά και να αφήνεις τους άλλους να καρπώνονται τη δόξα, φτύσε την καθοδήγηση στα μούτρα, πάρε μία πέτρα και σπάσε μία τράπεζα. Μπροστά στο δέος του καρχαρία, να θυμάσαι ότι τα πιράνχας κάνουν τη διαφορά.
ΚΡΙΟΣ
Μας έχεις φάει τα συκώτια με την ανυπομονησία σου ρε φίλε/η! Αφού τώρα γίνονται όλα, τι άλλο θέλεις; Πάψε να γκρινιάζεις για τα πράγματα που δεν γίνονται όπως πρέπει και ανάπνευσε τη στάχτη που αιωρείται (παίζει να 'ναι η στάχτη του γνωστού δέντρου, τι χαρά!), ακόμη κι αν σου φέρνει φτάρνισμα. Αν είσαι μπάτσος, ΕΚΑΜίτης, Ειδικός Φρουρός ή κάτι συναφές, μάθε πως φέτος μεταφέραμε το παραδοσιακό σούβλισμα κατά Χριστούγεννα μεριά, οπότε πάρε τα μέτρα σου (παραιτήσου, αυτομόλησε, πάρε αναρρωτική στην τελική. εμείς δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε τίποτα. Αστρολόγοι είμεθα, όχι θεοί).
ΤΑΥΡΟΣ
Θυμάσαι τη γνωστή ρήση «Ωσάν ταύρος εν υαλοπωλείο»; Ήρθε η ώρα να την κάνεις πραγματικότητα. Άσε την εικόνα του καλού παιδιού, του καλού μαθητή, του καλού φοιτητή. Δεν είσαι ο Brandon Walsh και, εξάλλου, οι τηλεοράσεις σπάσανε, τα δέντρα (του Κακλαμάνη) καήκανε. Επίσης, πρέπει να σου θυμίσουμε ότι η αυτοοργάνωση δεν είναι μαγική, οπότε πλύνε κανένα ταψί, οργάνωσε καμιά συντροφική κουζίνα, κάνε καμιά αφισοκόλληση. Ξεκούνα αγαπητέ/η σύντροφε/ισσα: ο Κρόνος από τον Αιγόκερω σου κουνάει το δάχτυλο. Πιάστο του και δάγκωσέ το.
ΔΙΔΥΜΟΣ
Πότε γλυκιά μου καρδιά θα καταλάβεις ότι πρέπει οι απόψεις σου, οι τοποθετήσεις σου , ειδικά στις συνελεύσεις, πρέπει να είναι συνοπτικές, περιεκτικές και να περικλείουν ένα ρημάδι πρόταγμα, μια θέση ξεκάθαρη, για μια δράση, για κάτι ρε αδερφέ! Έχει μπει ο πλούτωνας στον αιγόκερω κι εσύ αγρόν αγοράζεις. Μπερδεύεις τον κόσμο, μια έτσι μια γιουβέτσι, πρέπει οι θέσεις σου αγαπητέ να είναι συγκροτημένες και διεξοδικές. Αν πάλι είσαι από τους 'άλλους' τους κακούς, συνέχισε έτσι, ρίξε τους στάχτη στα μάτια!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Άχου το μωρέ! Ας σού πει κάποιος, με τρόπο να μη σε πληγώσει, πως δε μπορούν όλοι να είναι αγαπημένοι, αδελφωμένοι, μια οικουμενική οικογένεια, ειδικά σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε! Ξέρουμε, καταλαβαίνουμε, πως περιμένεις πώς και πώς να αλλάξει αυτή η κοινωνία, να είμαστε όλοι μες τις αγκαλίτσες και τα χαδάκια, αλλά περίμενε κι εσύ λίγο ρε παρορμητικούλη ανυπόμονο, η ουτοπία βρίσκεται λίγο μακριά ακόμα! Σημείωση: μπάτσος-ματατζής και καρκίνος αναιρούνται αυτόματα, δεν υπάρχει, δεν υφίσταται...αν και έχω εντοπίσει κανάδυο, εσύ ο διμοιρίτης που δεν έδωσες διαταγή να ρίξουν τα χημικά που σκοτώνουν, κι εσύ που γύρισες τη γλώσσα του διαδηλωτή. Νίκησε το συναίσθημα σα μαρμαρυγή. συγγνώμη αλλά δε μας πείθεις με τις καλύτερες των προθέσεών σου, ουστ καρκινόμπατσε!!
ΛΕΩΝ
Χμμ! Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ για σένα γεννημένε ηγέτη!! Κατανοούμε πόσο έχεις ρίξει τον εγωισμό σου κατά τη διάρκεια όλων αυτών των συλλογικών δράσεων, αλλά δε μπορείς να κρύψεις την ονείρωξή σου, όταν φαντασιώνεσαι πως είσαι πρωτοστάτης της εξέγερσης στα οδοφράγματα, πως ξεστομίζεις 'εμπρός σύντροφοι!!!' και ορδές αναρχικών ακολουθούν το πρόταγμά σου.! Χαλάρωσε. Και πάνω απ' όλα μην πανικοβάλλεσαι. Κυβέρνησε κατ' αρχάς τα αδύνατα σημεία σου, και άφησε κάναν άλλον να μιλήσει στις συνελεύσεις..
Οι μπατσολέωντες βιώνουν την αυτοπραγμάτωσή τους, μέρες που 'ναι.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τι να κάνουμε, στην εξέγερση, άλλοι με κοντάρια, άλλοι με προκηρύξεις, άλλοι με πέτρες και μπουκάλια, όλοι βιώνουν την κατάσταση με τον τρόπο τους και συνεισφέρουν αναλόγως. Εσύ όμως ξέρεις πως η διαχείριση της εξέγερσης στηρίζει τη βιωσιμότητά της, στα αναγκαία καθημερινά μικρά πραγματάκια που ξεκινούν από εμάς και για εμάς! Γι' αυτό, εσύ προτιμάς να έχεις ως πυρομαχικό, τη σκούπα σου και το φαράσι σου, το βετέξ με τη χλωρίνη, για να απολυμαίνονται οι τουαλέτες να μην πάμε οι μισοί από ηπατίτιδα, και να είναι το κυλικείο σε τάξη και ασφαλές από τους αόρατους εχθρούς τα μικρόβια. Ξέρεις εσύ, άσε τους άλλους να σε θεωρούν ρεφόρμα, η αυτοοργάνωση γίνεται πράξη.και είσαι πολύ περήφανος να το αποδεικνύεις καθημερινά.
ΖΥΓΟΣ
Όλη αυτήν την εβδομάδα αναρωτιέσαι: να πάρω το μακρύ κοντάρι ή το κοντό με τη σημαία τη μαυροκόκκινη; να βάλω τη μάσκα τη fullface και από πάνω την αντισφυξιογόνα ή να καθίσω περιφρούρηση; Να τοποθετηθώ υπέρ ή κατά στο να καλέσουμε διμοιρίες έξω από την ασοεε; Είναι λογικό να είσαι μέσα στο δίλημμα αυτές τις μέρες αλλά μη μας σκοτίζεις και το κεφάλι με την αναποφασιστικότητα σου, έλεος ρε παιδιά!
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ήρθε η ώρα να αποδείξεις σε όλους το δυναμισμό σου μέσα από βίαιες εκλάμψεις, να αποδείξεις ότι δεν είσαι φλώρος, παρόλο που η ποιητική που σε διέπει έχει βάλει άλλου είδους ταμπέλες για το ποιόν σου. Αυτή τη φορά η εκδικητικότητα που σε χαρακτηρίζει σα ζώδιο, έρχεται να πάρει τις πιο δίκαιες μορφές της! Δε συγχωρούμε, δε συνθηκολογούμε, μόνο εκδίκηση! Έμπαινε γιούτσο, κι εμείς μαζί σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου