28/6/09

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 3, 4, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΡΕΝΤΗ

Στο χώρο φτάνουν τα λεωφορεία Β18, Γ18 και το τρόλεϊ 21. Επίσης, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από το σταθμό μετρό του Ελαιώνα στο χώρο του φεστιβάλ και αρκετές θέσεις στάθμευσης.
Συζητήσεις
Παρασκευή 3 Ιουλίου, 7:30 μ.μ.: Ενάντια στη δράση της Ακροδεξιάς – Αγώνας για τα κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.
Σάββατο 4 Ιουλίου, 7:30 μ.μ.: Αντίσταση στη θωράκιση των συνόρων, την κατάργηση του ασύλου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – No Border camp Λέσβος 26-31 Αυγούστου.
Κυριακή 5 Ιουλίου, 7:30 μ.μ.: Αγώνας ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και την καταπίεση των μεταναστριών – Στο δρόμο της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
ΕΝΝΕΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...
Παρασκευή 3/7, 7:30 μ.μ.:• Δεύτερη γενιά μεταναστών: Από το πιστοποιητικό γέννησης στην υπηκοότητα – Παρεμβάσεις στην εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση.• Δικαστικός αυταρχισμός και σωφρονιστική καταστολή – Αντιστάσεις και αγώνες των φυλακισμένων, από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.• Ένα Σχολείο για τη Γάζα, Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών σωματείων για το χτίσιμο ενός σχολείου στη Γάζα.
Σάββατο 4/7, 7:30 μ.μ.:• Αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο (με ομιλητές από Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο). • Ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση και διάλυση του Γ’ Κόσμου.. • Ατένκο και Οαχάκα, εξέγερση και πολιτικοί κρατούμενοι στο Μεξικό (με ομιλήτριες/ές από το Ατένκο και την Οαχάκα).
Κυριακή 5/7, 7:30 μ.μ.:• Οικονομική κρίση, ανεργία και ρατσισμός – Αγώνας για ίσα δικαιώματα ελλήνων και αλλοδαπών εργαζόμενων.• Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Περιβαλλοντική και κοινωνική ασφυξία. • Σεξισμός και ομοφοβία στο κίνημα.
Συναυλίες
Παρασκευή 3 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.:The Last DriveVictory CollapseBig Fat LipsSancturiaThe Dogvilles
Σάββατο 4 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.: Βilbomatiks (ska, Χώρα των Βάσκων)Dorretta Carter & Band (funk, Τζαμάικα, Αυστρία)Melody VicePink Tank Project Την Παρασκευή και το Σάββατο στο χώρο της σκηνής o Βασίλης Βασιλάτος και η ομάδα κρουστών του Ε.Μ.Π.
Κυριακή 5 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.:Η Μάρθα Φριντζήλα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ματούλα τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση Παναγιώτη Τσεβά.
Σκηνή μεταναστών
Παρασκευή 3 Ιουλίου, 10 μ.μ.:Χορευτικό Συγκρότημα - Γουινέα Συγκρότημα από τη «Γη του Πελαργού» - Ουκρανία Dodona - Αλβανία Συγκρότημα από τον Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο ΕλλάδαςRenas, από τη Δημοκρατική Ένωση Συρίας MC Yinca
Σάββατο 4 Ιουλίου, 10 μ.μ.:Αφιέρωμα στη δεύτερη γενιά μεταναστών με τους:Χορευτικό από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών Who’s Next - Φιλιππίνες Minus One - ΦιλιππίνεςRenovatio - ΑλβανίαΆκης - ΑλβανίαΤe ver8et - ΑλβανίαBlack Jack - ΚένυαNeoyorubapeople
Κυριακή 5 Ιουλίου, 10 μ.μ.:Rodina - Πολυφωνικό βουλγαρικό συγκρότημαAl MahabaΣυγκρότημα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπανγκλαντές (DOEL) Συγκρότημα από τη Μαροκινή Κοινότητα Rajbir group –ΙνδίαΣυγκρότημα Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν
Θεατρικά δρώμενα ,
7:00 μ.μ.• Παρασκευή 3/7: «Οι Αδέσποτοι» από το Θέατρο Κούκλας (ΔΙΚΑΝΟ)• Σάββατο 4/7: «Χώρος Άμλετ» από την ομάδα Ίσον Ένα• Κυριακή 5/7: «Ασανσέρ», από την Ομάδα Μαύρο Πρόβατο (ΔΙΚΑΝΟ) Εργαστήρια, 7:30 μ.μ. • Παρασκευή 3/7: Εργαστήρι πάνινης κούκλας από την ‘Αρσις• Σάββατο 4/7: «Το σήμερα της παράδοσης και το αύριο του διαχρονικού» με τον Ρος Ντέιλι.
Εικαστικά
Έκθεση σκίτσου με θέμα «Διαδρομές της Μετανάστευσης» του Said.• «Ό,τι συμβαίνει γύρω μας συμβαίνει σε μας»: εικαστική εγκατάσταση με αφορμή τον εμπρησμό στην Καλοσκοπή (Γκιώνα), της Άννας Γκίκα.• «Οι άνθρωποι είναι όλα τα χρώματα», εργαστήρι με σκιές και ζωγραφική. • Προβολές φωτογραφιών για τη μετανάστευση, τα σύνορα, τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στην πόλη και την ύπαιθρο. Στην έκθεση θα συμμετέχουν οι: Λεωνίδας Δημακόπουλος, Γιάννης Λιάκος, Μάριος Λώλος, Ορέστης Παναγιώτου, Νίκος Πηλός, Μάκης Πουλιάσης, Σαντιάγο Ρομάν, Φανή Σαρρή, Αλεξία Τσαγκάρη, Σλαβιάνα Τσεκίροβα, Ιάκωβος Χατζησταύρου, Ομάδα F21 (Αθηνά Κατσιμπάρδη, Αλέξανδρος Δαμουλιάνος, AlexiaMcconnell, Aντώνης Δαυίδ, Άρης Καμαρωτός, Βασίλης Κανελλόπουλος, Βασίλης Παΐσιος, Γεωργία Πανάκια, Γιώργος Νικολαΐδης, Γρηγόρης Θανόπουλος, Ελένη Γαλάνη, Εμμανουέλλα Ψωμαδάκη, Εύα Μπόγρη, Κωνσταντίνα Ζέρβα, Μαρίζα Κατσιώτη, Νικόλας Χρυσός, Περικλής Αντωνίου, Σπύρος Τσακίρης, Στέλλα Βαρδάκη, Τέτα Πανοπούλου).
Προβολές
9 μ.μ.• Παρασκευή 3/7: Βίντεο και φωτογραφίες για την εξέγερση του Δεκέμβρη • Σάββατο 4/7: «Μια σταλιά από τόση αλήθεια: Ένα χρονικό της εξέγερσης και της Κομμούνας της Οαχάκα», παραγωγή Mal de Ojo – TV. «Ελευθερία της συνείδησης», του Αντρέα Μελά, Alfalfa Productions. • Κυριακή 5/7: Ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη μετανάστευση «Ένας λαμπρός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ.«Ισμαήλ» του Γιώργου Ζαφείρη.«Κατώι» του Μπουγιάρ Αλιμάνι. Βίντεο από το Ανοιχτό Σχολείο για Μετανάστες της Αγοράς της Κυψέλης.
Και τις τρείς μέρες:
Εργαστήρι Κρουστών από την Ομάδα Batuca και το δάσκαλο Βασίλη Λιώση. Έκθεση ζωγραφικής από την ομάδα ζωγραφικής του Στεκιού Μεταναστών. Έκθεση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα από τα Πίσω Θρανία. Θεματικοί χώροι· Μεταναστευτικές κοινότητες, προσφυγικοί σύλλογοι, «δεύτερη γενιά».· Κινήματα πόλης και δημοτικές κινήσεις.· Αντιρατσιστικές οργανώσεις.· Συλλογικότητες και υποστηρικτικές δομές για τους ψυχικά πάσχοντες και τους τοξικοεξαρτημένους.· LGBTQ (οργανώσεις λεσβιών, γκέι, μπαϊσέξουαλ, τρανσέξουαλ και κουήρ).· Εκπαιδευτικές συλλογικότητες.· Οργανώσεις κατά του εθνικισμού, του μιλιταρισμού και της παγκοσμιοποίησης.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου