20/6/09

η χώρα της Μανωλάδας


ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το νέο επεισόδιο βίας προς μετανάστες; Μα οι γνωστοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αναλυτές. Όλοι αυτοί οι δικομματικοί φασίστες που ανταγωνίζονται πλέον ποιος θα πει περισσότερες φορές τη λέξη λαθρομετανάστης. Αυτοί που φαντάζονται τον εγκλεισμό και τον εξευτελισμό για τους κακούς ξένους. Η είδηση δεν υπήρξε φυσικά στα μίντια. Θα ανέφερε ο ηθικός αυτουργός το έγκλημά του;


Η είδηση συνοπτικά:

«Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου δύο κτηνοτρόφοι πήγαν σε μια περιοχή στην οποία υπέθεταν ότι διέμεναν αυτοί που υπέθεταν ότι τους έκλεψαν κάποιο ζώο. Δεν είχαν δηλώσει την κλοπή αλλά είχαν αποφασίσει ποιους να κατηγορήσουν ως δράστες. Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους βρουν και αυτό τους εξόργισε και αποφάσισαν να προβούν σε πιο...σκληρά μέτρα. Έπιασαν με την βία ένα ομοεθνή των υποτιθέμενων κλεφτών που βρήκαν εκεί τυχαία, τον έδεσαν με σκοινί και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στους φερόμενους ως δράστες.»
»Εκεί ξεκινάει και ο εφιάλτης των δύο αλλοδαπών εργατών από το Μπαγκλαντές ηλικίας 27 και 42 ετών. Οι κτηνοτρόφοι αφού άφησαν ελεύθερο το άτομο που τους οδήγησε σε αυτούς, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς τους έδεσαν μεταξύ του με σχοινί, αφαίρεσαν τους λήστεψαν και άρχισαν να τους κτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές αλλά και με μία ξύλινη γκλίτσα».
»Όμως το μαρτύριο για τους δύο μετανάστες δεν σταμάτησε εκεί. Οι δύο δράστες έδεσαν το σκοινί με το οποίο τους είχαν «αιχμαλωτίσει» από το πίσω μέρος δίκυκλης μοτοσικλέτας στην οποία επιβιβάστηκαν στη συνέχεια και για ένα χιλιόμετρο τους έσερναν μέσα στο χωριό της Νέας Μανωλάδας με τους περιοίκους να αντικρίζουν το αποτρόπαιο θέαμα.»


Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ξυλοδαρμός αλλοδαπών με ρόπαλα είναι καθημερινό φαινόμενο στην Μανωλάδα. Αλλά και στην υπόλοιπη επαρχία τα αντίστοιχα περιστατικά καταφέρνουν να ακουστούν όσο και αν οι τοπικές κοινότητες τα κρύβουν. Από τη μία τους προκαλούν και τους καλούν να φύγουν, από την άλλη τους χρησιμοποιούν και τους ξαναπαίρνουν πίσω όσα τους δίνουν για ένα κρεβάτι και ένα πιάτο φαΐ
Αυτή τη περίοδο εντείνονται οι αγροτικές εργασίες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Πρώτα οι φράουλες και τα καρπούζια, κ.ο.κ. μέχρι τις ελιές του φθινοπώρου Για την αναγκαία αυτή εργασία όλοι έχουν συναινέσει σιωπηρά ότι τα φτηνά χέρια των αλλοδαπών είναι αναγκαία. Έτσι και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιχειρήσεις εξευτελισμού και απέλασης στην Αθήνα, όχι όμως και στην επαρχία. Εκεί τους θέλει τους μετανάστες, κάτω από τον ήλιο, μέσα στα θερμοκήπια, ανασφάλιστους και πεινασμένους να αγωνίζονται για το Ελληνικό θαύμα. Μόλις τελειώσει η δουλειά στο χωράφι, δεν έχεις πια ζωή μέσα σου να κάνεις τίποτα, δε μπορείς να νοιώσεις ούτε καν το φόβο και τη πικρία που θέλουν να σου προκαλέσουν. Με 2 ευρώ την ώρα στην καλύτερη περίπτωση δε μπορείς να εξασφαλίσεις ούτε καν τη δυνατότητα να μπορείς να δουλέψεις και αύριο. Είσαι πια επιτέλους ακίνδυνος και χαμένος... το τέλειο θύμα.

1 σχόλιο:

  1. Τα ελληνικά δικαστήρια στέλνουν να δικαστούν τους δυο μετανάστες για κακουργηματικές πράξεις, ενώ στους θύτες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος!
    Και ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος των μεταναστών –ούτε καν καταγγελία για κλοπή δεν υπάρχει στους μπάτσους- τους φόρτωσαν τις κατηγορίες για απόπειρα ζωοκλοπής από κοινού και ζωοκλοπή από κοινού, οι οποίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στους θύτες απέδωσαν κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος («εξύβριση κατά συρροή, μη κακόβουλη βλασφημία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, κλπ»).

    Σε αντίθεση με τα ελληνικά δικαστήρια εμείς πιστεύουμε στην λειτουργία της δικαιωσύνης και όχι στην αυτοδικία. Αρκούμαστε μόνο στη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες για τα ρατσιστικά εγκλήματα: είναι οι Διονύσης Γομοστιώτης και Πέτρος Σάμαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή