26/6/09

in red we trust

Ανακοίνωση του κόκκινου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. I'll buy that this time. Βασικά το ανεβάζω λόγω Κύρκου, τον οποίο κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσει η αριστερά όχι ως το "ιστορικό στέλεχος" αλλά σαν τον ξεμωραμένο γραφικό που οι άλλοι χρησιμοποιούν εναντίον της. Είναι πλέον σαφής ο ρόλος του, και όλοι βλέπουμε ποιοι τον χρησιμοποιούν, με ποιο τρόπο και με ποια αποτελέσματα.
" Είναι φανερό: ο πόλεμος συνεχίζεται με άλλα, σκληρότερα μέσα. Ο αντίπαλος, η ενωτική - κινηματική - ριζοσπαστική Αριστερά, ο αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να διαλυθεί. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να εξαπολυθεί η τελική επίθεση για την κατάληψη του κάστρου. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτό το κακό «τσιμπούρι», τον «αριστερίστικο» και αντισυστημικό ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί και παρενοχλεί το καθεστώς και είναι υπεύθυνο για σημαδιακές νίλες που έχει υποστεί (με κορυφαίες την ακύρωση της συνταγματικής αναθεώρησης το 2006 και την πολιτική κάλυψη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, όταν η «καθεστηκυία τάξη» είδε το χάρο με τα μάτια της έστω και για μερικές μέρες). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πρετεντέρης και οι όμοιοί του κηρύσσουν την τελική έφοδο ενάντια στον αντισυστημικό ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι οι κεντροαριστεροί του ΣΥΝ, με τις πλάτες των διάφορων Πρετεντέρηδων, είναι αποφασισμένοι να «διεκπεραιώσουν αρμοδίως» το σχέδιο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ή μάλλον, ακριβέστερα, μέσω του ΣΥΝ και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς το λέει ο Πρετεντέρης: «Υποθέτω το αποτέλεσμα θα απασχολήσει πρωτίστως τον ίδιο το Συνασπισμό»… Οι διαδικασίες του ΣΥΝ, βέβαια, και όχι οι διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνονται από τους εμπνευστές του σχεδίου σαν η κατάλληλη «πλατφόρμα» για να γίνει το πολιτικό πραξικόπημα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία θα τον τελειώσει – ελπίζουμε η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΝ θα τους διαψεύσει… Κι όλος αυτός ο κόσμος που συσπειρώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ (κι όχι στον ΣΥΝ); Ποιος τον ρωτάει αυτόν; Όσον αφορά τις αποφάσεις, κομπάρσος ήταν και την περίοδο των «θριάμβων», κομπάρσος πρέπει να είναι -απαραίτητος όρος του σχεδίου- και στην επιχείρηση αποκαθήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ. C’ est la vie... Όποιος μπλέκει με την Αριστερά του Κύρκου και των ομοίων του πρέπει να προσέχει! Αρχικά όμως θα πρέπει να ρωτήσουμε τον κ. Κύρκο: Πότε από τη Μεταπολίτευση και δώθε η Αριστερά της δικής του κοπής και με τη δική του ηγεσία εξασφάλισε ένα εκλογικό αποτέλεσμα καλύτερο από το «ταπεινωτικό» τωρινό 4,7% του ΣΥΡΙΖΑ; Και να του θυμίσουμε ότι η Αριστερά της δικής του κοπής και της δικής του ηγεσίας ήταν σχεδόν μόνιμα εξωκοινοβουλευτική (όχι βέβαια από επιλογή, αλλά επειδή έφερνε πάντα ταπεινωτικά εκλογικά ποσοστά)! Και να θυμίσουμε επίσης ότι ο ίδιος ο ΣΥΝ απομακρύνθηκε από τη θανάσιμη αγωνία της κοινοβουλευτικής επιβίωσης ακριβώς χάρη στη συνδρομή κάποιων «αριστεριστών» που στις εκλογές του 2000 προσέτρεξαν σε βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα και χάρη στη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ το 2004 και στη συνέχεια. Αλλά η συζήτηση με τον κ. Κύρκο δεν έχει κανένα νόημα, απλούστατα γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ τρέφει τα ίδια αισθήματα με τον κ. Πρετεντέρη. Όπως επίσης δεν έχει κανένα νόημα και με όλους εκείνους που όχι μόνο δεν στρατεύτηκαν στη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά αντίθετα έκαναν υπόγεια καμπάνια υπέρ των Οικολόγων Πράσινων ή και του ΠΑΣΟΚ.
...
Ένα εγχείρημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί με μαθηματική βεβαιότητα τις σκληρές επιθέσεις του συστήματος και των μηχανισμών του, μπορεί να περάσει και από υφέσεις, να χρειαστεί να πάει κόντρα στο ρεύμα. Ο αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ καλύτερες (και) εκλογικές προοπτικές απ’ ό,τι ο κενταροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Θα χρειαστεί όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι το εκλογικό ποσοστό δεν μπορεί να είναι το απόλυτο κριτήριο επιτυχίας στην οικοδόμηση ενός πολιτικού εγχειρήματος μακράς πνοής όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι που θα μας κάνουν άτρωτους στις υποκειμενικές αδυναμίες και στις επιθέσεις του συστήματος και επίσης ότι οι αντικειμενικές συνθήκες έχουν τα αναπόφευκτα αποτελέσματά τους. Μέσα στην κρίση είναι πολύ πιθανό να ισχυροποιηθούν δεξιά, συντηρητικά και ακροδεξιά - φασιστικά ρεύματα, να εκτραχυνθεί η πολιτική αντιπαράθεση, να διαμορφωθεί μια πολιτική ατζέντα στην οποία ο λόγος της αντισυστημικής Αριστεράς δεν θα είναι πλατιά δημοφιλής. Όταν υπερασπίζεσαι το άσυλο όταν υπερασπίζεσαι τους μετανάστες από την απόπειρα των φασιστών να εισβάλουν στο παλιό Εφετείο στην Ομόνοια ή από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των «αγανακτισμένων πολιτών» στον Άγιο Παντελεήμονα και ζητάς ανοιχτά σύνορα, όταν υπερασπίζεσαι την εξέγερση του Δεκέμβρη ακόμη και αν κατεβαίνουν οι μισές βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας, τότε οι εκλογικές απώλειες στα ευρύτερα ακροατήρια πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου