2/7/09

ο σπόρος της λογικής



"...ΑΝ ΖΟΥΣΑΜΕ Σ' ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΑ "ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥΣ..."
Mumia Abu-Jamal
ολόκληρο το κείμενο στο blog της Βαβυλωνίας , διαβάστε το.


Λόγος υπεύθυνος, σοβαρός, συγκροτημένος, πλήρως επιστημονικός και ταυτόχρονα παθιασμένος, ανατρεπτικός, επαναστατικός σ' ένα σπάνιο συνδυασμό αποτέλεσμα μόνο σχολαστικής τριβής και εγκλεισμού στα κείμενα του μαρξισμού καθώς και άμεσης επαφής με την ίδια τη πραγματικότητα (μα δεν τον εμποδίζουν τα κάγκελα;).
Ο Μουμία είναι αθώος αλλά βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει εδώ και δεκαετίες την διεκπεραίωση της θανατικής του καταδίκης από το αμερικανικό καθεστώς. Το ξέρουν ότι είναι αθώος αλλά τον κρατούν στη φυλακή γι' αυτά που λέει, είναι ένας πολιτικός κρατούμενος (παλιά ιστορία, ξεχασμένη, αφήνει τη κοινή γνώμη πια αδιάφορη). Είναι αυτός ο άνθρωπος, που αναζητά ακόμα στο κειμένου του, τους νόμους της λογικής. όταν τόσο ο νόμος όσο και η λογική έπαιξαν μαζί του το πιο μακάβριο παιχνίδι τους. Είναι αυτός που, αντί να μιλάει για τον εαυτό του, πασχίζει για την ελευθερία των έξω, για την αδικία που υποφέρουν άνθρωποι που δεν είναι άδικα θανατοποινίτες Αυτές οι αρετές δεν είναι που εξύψωναν κάποτε τα άτομα στην αγιοσύνη; Υπάρχουν πιο φρικτοί εγκληματίες από τους εκτελεστές του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου