3/3/09

Πορεία για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών

Πορεία για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών.
05/03/2009 18:00 Προπύλαια - Αθήνα

να σπάσουμε τη σιωπή
να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι

entasifm.org indy diktio



Ως προς το χτύπημα συγχωρέστε μου κάποιες ακόμα σκέψεις…
…αυτό που προσωπικά δεν περίμενα, δεν ήταν η κλιμάκωση του εκφοβισμού και της κρατικής καταστολής, αυτή ήταν αναμενόμενη. Βέβαια η ένταση ήταν απίστευτη, αλλά οριακά έχω τη διεστραμμένη φαντασία να τους έχω ικανούς ακόμα και για ένα τέτοιο χτύπημα. Αυτό που με εξέπληξε πραγματικά ήταν η σιωπή, και εκεί νομίζω ότι πρώτα πρέπει να εστιάσουμε.
Η σιωπή μας διδάσκει πώς λειτουργεί το σύστημα, προϊδεάζει για τα χειρότερα που θα φέρει αυτή η ανοχή, αλλά κυρίως επανανοηματοδοτεί και δικαιώνει την εξέγερση του Δεκέμβρη. Αν το Σάββατο στις έξι του Δεκέμβρη, είχαμε μείνει σπίτια μας, τη Κυριακή τα μέσα δε θα λέγαν κουβέντα για τη κρατική βία, τα λίγα αστυνομικά δελτία θα κατασκεύαζαν μια άλλη πραγματικότητα παραποιώντας τα πρόσωπα και τα γεγονότα, όπως προσπάθησαν να κάνουν απ’ την αρχή. Ο Κορκωνέας τώρα θα ήταν ελεύθερος, το περιστατικό θα καταγραφόταν ως μεμονωμένο, ας το ψάχναμε περισσότερο θα ακούγαμε μόνο άθλιες φήμες για το παρελθόν του αμούστακου παιδιού … όλοι θα δέχονταν ότι ήταν «θέλημα θεού». Η οδός Μεσολογγίου θα αποκτούσε πάλι τη δική της κλούβα. Η καταστολή θα επεκτεινόταν.
Αλλά αντιδράσαμε. Τους δείξαμε ότι δε γίνεται να τους ανεχτούμε. Και όσο προσπαθούσαν να μας επιβληθούν τόσο πεισμώναμε. Ότι έκανε το πλήθος της εξέγερσης ήταν στο σύνολο του ορθό. Ακόμα και σ’ ένα αστικό νομικίστικο πλαίσιο, η εξέγερση του Δεκέμβρη θα δικαιωνόταν στο σύνολο της ως πράξη άμυνας. Για μας ήταν μια στιγμή ηρωισμού.

Το τελικό αποτέλεσμα... είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια μας.
Πρέπει άμεσα να εξηγήσουμε αυτή τη σιωπή και να τη σπάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου