11/3/09

«Κινητροποίηση του σχολειού» Αρούλης

Αυτή ήταν η έκφραση του υπουργού παιδείας ανοίγοντας το νέο διάλογο για τη παιδεία. Αριστερά του η Διαμαντοπούλου με τις εγκληματικές της δηλώσεις για τη παιδεία και δεξιά του ο κοινωνικά επικίνδυνος Γεωργιάδης, προφανώς θα ήταν και πάλι παρόντες εκπρόσωποι της εκκλησίας και του ΣΕΒ.
Σε λίγο ξεκινάει και ένα σόου επί του θέματος και ο Μπαμπινιώτης, αυτός ο περίεργος αστέρας, που έκανε καριέρα με το να αρνείται τις κοινωνικές τροποποιήσεις της γλώσσας ως εξ ορισμού λανθασμένες. Ο καθηγητής που βλέποντας ένα σύνθημα που τον βρίζει το μόνο που επισημαίνει είναι τυχόν ορθογραφικά λάθη σ' αυτό.
Αυτή είναι η συμμορία που θέλει να αποσαρθρώσει τις παιδαγωγικές δομές της χώρας. Αυτοί που δεν έχουν ιδέα από παιδεία, ούτε από στοχασμό, ούτε από καλλιέργεια. Στο φινάλε δεν έχουν ιδέα ούτε από τη γλώσσα, ούτε καν από τη πραγματικότητα. Οι νόμοι τους και η πολιτική τους είναι εκ των προτέρων μια γελοιότητα.
Ως προς τη νέα μεταλλαγμένη ΠΟΣΔΕΠ, το ζήτημα δεν είναι μόνο η συμφωνία ή διαφωνία με τον παραλογισμό των πολιτικών αρχών, όσο το να καταφέρει να αρθρώσει τα επιχειρήματα και να αντιστρέψει τις καταστροφικές εξελίξεις. Ήδη η συγκροτητική τους αρχή, «τα μαθήματα δε πρέπει να σταματάνε», είναι εξολοκλήρου λανθασμένη και το αποδεικνύουν καθημερινά με τον παραληρηματικό λόγο τους τα αμερικάνικα πανεπιστήμια.
Οι κινητοποιήσεις και ο δρόμος είναι το καλύτερο σχολείο, η σύγκρουση σ’ αυτή τη πολεμική εποχή κοιλοπονά τις συνειδήσεις «που θα κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα, όχι τόσο μιας κοινωνικής συμφιλίωσης και ενός "περασμένα ξεχασμένα", όσο του ότι για τις ζωές μας η φρίκη δε θα έχει το τελευταίο λόγο».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=258539

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου