10/5/09

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ρατσιστική παρέλαση με στήριξη των ΜΑΤ και κυβέρνησης δεν πέρασε!

Αναδημοσίευση απο http://www.antarsya.org/
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τους διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συλλαλητήριο ενάντια στην ρατσιστική παρέλαση μίσους των φασιστικών συμμοριών στην Ομόνοια στις 9 Μάη. Η λαϊκή καταδίκη κατά των ρατσιστικών καλεσμάτων και η πλήρης απομόνωση τους εκφράστηκε με την 100% απουσία κατοίκων περιοχών που καλούσαν οι φασίστες να τους ακολουθήσουν σε ρατσιστική διαμαρτυρία κατά των μεταναστών που τους στοχοποιούν χυδαία για την ανεργία και την εγκληματικότητα. Για την άνοδο της ανεργίας και για την υποβάθμιση στις γειτονιές φταίνε η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι βιομήχανοι που απολύουν και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι το μήνυμα!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε εκατοντάδες ΜΑΤ που προστάτευσαν μερικές δεκάδες ροπαλοφόρους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να μπουν στην Πλατεία Ομονοίας χτυπώντας και τραυματίζοντας μετανάστες. Επρόκειτο για συνέχεια της κατασταλτικής εκστρατείας της ΕΛΑΣ όπου επί τρεις συνεχείς μέρες τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν πρωτοφανή επιχείρηση-σκούπα κατά των μεταναστών. Στο τέλος μάλιστα τους συνόδεψαν στη γιάφκα τους απ΄ όπου και έριχναν πέτρες κατά των μεταναστών στο κτίριο του Εφετείου όπου και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες εκατοντάδες πρόσφυγες.

Με δακρυγόνα και ρόπαλα τα ΜΑΤ του Μαρκογιαννάκη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αντιρατσιστική πορεία για μία ολόκληρη ώρα από το να φτάσει στο Εφετείο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να παλεύει κατά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικές ρατσιστικές που εφαρμόζονται σήμερα στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι, στην Γαλλία του Σαρκοζί και στη Βρετανία του κεντροαριστερού Γκόρντον Μπράουν με στόχο την μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αλματώδη άνοδο της ανεργίας στην Ευρώπη να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα

3 σχόλια:

  1. Η πολυδιαφημισμένη αντιμεταναστευτική συγκέντρωση της πλατείας Ομονοίας μάζεψε τελικά περί τα 200 άτομα, όλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όπως είχαμε από καιρό τονίσει, οι δήθεν «επιτροπές πολίτων» της Πάτρας και του Αγίου Παντελεήμονα, δεν είναι παρά περιθωριακά μετωπικά σχήματα της Χρυσής Αυγής, που απλά βρίσκουν ανοιχτούς τους διαύλους των τηλεοράσεων για να διασπείρουν τη ρατσισιτκή προπαγάνδα τους. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό, ότι στη συγκέντωση αυτών των θλιβερών εμποράκων του πατριωτισμού, παίζονταν εμβατήρια της ναζιστικής Γερμανίας.. Την ίδια ώρα με τη φασιστική σύναξη, οργανώθηκαν τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Οι αναρχικοί μαζεύτηκαν στην Κάνιγγος (όπου τους επιτέθηκαν και τους διάλυσαν τα ΜΑΤ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Κοτζιά, και αντιρατσιστικές και άλλες οργανώσεις (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, YRE, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο, τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, Κόκκινο, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα) στο χώρο του παλιού Εφετείου, όπου μένουν σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες μετανάστες.

    Κατά τις 8:00 μμ, οι Χρυασαυγίτες με τη συνοδεία των ΜΑΤ, έφυγαν από την Ομόνοια. Στη Σωκράτους, και ενώ τα ΜΑΤ ήταν δίπλα τους, αρχισαν να πετάνε πέτρες και βομβίδες κρότου λάμψης (από αυτές τις ίδιες που πετάνε τα ΜΑΤ.) στο παλιό Εφετείο. Εννοείται ότι τα ΜΑΤ δεν κάνουν τίποτα για να τους σταματήσουν. Και όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά διμοιρίες κατεβαίνουν την οδό Βερανζέρου για να διαλύσουν τους αντιρατσιστές που είναι συγκεντρωμένοι στην οδό Μενάνδρου (στην κάτω είσοδο του παλιού Εφετείου). Ακριβώς πίσω από τα ΜΑΤ, Χρυσαυγίτες ρίχνουν πέτρες στους αντιρατσιστές. Δίπλα και μπροστά τους, άλλοι Χρυσαυγίτες οπλισμένοι με καδρόνια και μαχαίρια επιχειρούν να λειτουργήσουν ως εμπροσθοφυλακή της Αστυνομίας. Οι αντιρατσιστές υποχωρούν προς την Αγίου Κωνσταντίνου, και οι Χρυσαυγίτες, με τα ΜΑΤ πάντοτε στο πλάι τους, επιχειρούν να μπουν στο παλιό Εφετείο, όπου απωθούνται όμως από τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους. Στο τέλος, τα ΜΑΤ συνόδευσαν τους νεοναζί μέχρι τη γιάφκα που διατηρούν στον οδό Σωκράτους. Εννοείται χωρίς να συλλάβουν κανένα. Το ότι τελικά δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς από την κοινή δράση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας, μάλλον πρέπει να αποδοθεί σε σύμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα ειναι απιστευτοι τυποι οι φασιστες. κλασικος κομπλεξισμος. ειμαστε λιγοι, αλλα θα κανουμε οτι ειμαστε χιλιαδες. ημουνα κι εγω με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    αν θες ριξε μια ματια
    http://egothavgalotofidiaptintrypa.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΡΕ ΣΥ. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ "ΞΕΝΟΙ=ΕΓΚΛΗΜΑ". ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή