11/5/09

Λακανική Ανατροπή

Κυρίες μου και κύριοι,
και τώρα ο μάγος kaloulis θα χρειαστεί τη βοήθειά σας για το επόμενο κόλπο. Θα πούμε ότι η κυβέρνηση πέφτει και η κυβέρνηση θα αρχίσει να κατρακυλά! Κι όμως είναι τόσο απλό, λέγεται φήμη. Να σας δείξω πως θα λειτουργήσει:
Θα λέμε παντού, σε φόρουμς και σε περίεργους "ο Καραμανλής έκλεισε τη βουλή γιατί είδε ότι έχασε τη πλειοψηφία και πανικοβλήθηκε" και θα γελάμε αινιγματικά (ίσως να βγάλουμε αργότερα και ένα σενάριο).
Μια τέτοια φήμη, μπορεί να εξαπλωθεί αμέσως. Οι αντίπαλοι θα ρωτάνε συνεχώς αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει τη πλειοψηφία και οι νεοδημοκράτες θα ψάχνονται μεταξύ τους καχύποπτα. Σε καμία περίπτωση δε θα έχουν τρόπο να αποδείξουν ότι είναι όντως πλειοψηφία (είναι όμως; κι αν δεν είναι απλώς μια φήμη αλλά κάτι ξέρω;). Σ' αυτό το κλίμα γενικευμένης καχυποψίας η κυβέρνηση (που ήδη δε μπορεί να νομοθετεί) θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και αποδυναμωμένη. Δε θα μπορεί να αποτρέψει τα χτυπήματα μας, ότι και να κάνει θα γυρίζει σαν μπούμερανγκ, θα σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις, θα έχει ήδη ανατραπεί και η πολιτική της επιρροή θα πέφτει συνεχώς.
Στηριζόμαστε σε πράγματα που είναι αλήθεια, όπως η πράξη κλεισίματος της βουλής, και σε πράγματα μη-διαψεύσιμα. Εκμεταλεύεται αυτό το σκοτεινό σημείο που ο άλλος έχει συσκοτίσει για να το γεμίσει με ότι αυτός θέλει. Το κόλπο είναι απλό και πιστέψτε με, δοκιμασμένο. Τους ανατρέπουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου