5/5/09

casus belli το κλείδωμα του internet


Αν η Ευρώπη είχε την κοινωνία πολιτών που ισχυρίζεται ότι έχει αυτά δε θα λέγονταν ούτε για πλάκα. Τώρα το κλείδωμα του internet γίνεται άλλη μια φασιστική απόφαση που θα επιβληθεί σιωπηλώς στο ένα δισεκατομμύριο κοιμισμένων συνειδήσεων... στους πολίτες της ενωμένης Ευρώπης.
Το ζήτημα είναι επείγον! Η απαντήση πρέπει να δωθεί τώρα!
Αναδημοσιεύω mail που μου έστειλαν μόλις:

"Απειλείται το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε. Νέοι νόμοι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ("The Telecom Package") που προγραμματίζονται να ψηφιστούν στις 6 Μάη, αν περάσουν θα επιτρέπουν σε προμηθευτές ιντερνετ να αποφασίσουν πόσες σελίδες μπορείς να δεις και αν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα, (όπως Ρ2Ρ δίχτυα, VOIP τηλεφωνικές υπηρεσίες όπως το Skype, και όποιο άλλο πρόγραμμα θεωρούν λιγότερο κερδοφόρο.) Ο νέος νόμος θα επιτρέπει στους προμηθευτές να προσφέρουν στον κόσμο πακέτα σύνδεσης όπως αυτά της τηλεόρασης, με περιορισμένες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες, μόνο αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο σου. Επίσης, θα μπορούν να φιλτράρουν σελίδες και τα περιεχόμενα τους και να παρακολουθούν τις κινήσεις σου στο διαδίκτυο χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά υπάρχουν στην σελίδα
http://www.blackouteurope.eu/
Εξελίσσεται μια κίνηση των hacktivistas, αποστολής email ενάντια σ’αυτό, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τα 350,000, αλλά χρειάζεται να φτάσει στο 1 εκατ. ...Αύριο μπορεί να είναι αργά.
http://www.indymedia.org.uk/en/2009/05/429170.html

Το ευρωπαϊκό ανοικτό Διαδίκτυο είναι κάτω από επικείμενη απειλή
ΕΠΕΙΓΟΝ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 6 Μάη 2009
Να μην επιτρέψουμε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να κλειδώσει το Διαδίκτυο! Δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής! Δράστε τώρα!
Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι υπό όρους
Ο κάθε ιδιοκτήτης ιστοχώρου έχει συμφέρον για την υπεράσπιση της ελεύθερης χρήσης του Internet.
Το ίδιο έχει ο καθένας που χρησιμοποιεί το Google ή το Skype ... καθένας που εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, κάνει έρευνα κάθε είδους, είτε για προσωπικά προβλήματα είτε για λόγους υγείας ή ακαδημαική μελέτη ... ο καθένας που αγοράζει μέσω internet, επικοινωνεί μέσω internet που ακούει μουσική μέσω internet , βλέπει βίντεο μέσω internet.
Το Διαδίκτυο, όπως το γνωρίζουμε, βρίσκετε σε σε κίνδυνο λόγω των προτεινόμενων νέων κανόνων της ΕΕ που θα διετελεστούν στα τέλη Απρίλη.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη νέα ρύθμιση, οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων (ISP) θα μπορούν νόμιμα να περιορίσουν τον αριθμό των ιστοσελίδων που μπορείτε να επισκεφτείτε και να σας πουν αν έχετε ή όχι το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Μεταμφιεσμένο ως "νέες επιλογές του καταναλωτή" όπου δήθεν οι άνθρωποι θα μπορούν να επιλέξουν απο αυτό.
Θα προσφέρονται στο κόσμο πακέτα όπως στην τηλεόραση με περιορισμένη πρόσβαση.
Αυτό σημαίνει ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει πακεταριστεί και η ικανότητά σας να έχετε πρόσβαση και να προσθέσετε περιεχόμενο θα μπορεί να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς.
Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει κουτιά " δυνατότητας πρόσβασης στο Internet", που δεν ταιριάζει με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε σήμερα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Διαδίκτυο επιτρέπει τις ανταλλαγές μεταξύ ατόμων που δεν μπορούν να ελέγχονται ή "διευκόλυνονται" από κανένα μεσάζοντα (Κράτος ή Εταιρεία) και αυτή η δυνατότητα βελτιώνει τη ζωή των πολιτών, αλλά σπρώχνει την βιομηχανία να χάνει την εξουσία και τον έλεγχο.
Αυτός είναι ο λόγος που πιέζουν τις κυβερνήσεις να κάνουν αυτές οι αλλαγές.
Η δικαιολογία είναι για τον έλεγχο της ροής της μουσικής, των ταινιών και του περιεχομένου ψυχαγωγίας κατά της εικαζόμενης πειρατείας όπου "κατεβάζετε" ελέυθερα , χρησιμοποιώντας το P2P file-sharing (torrents).
Ωστόσο, τα πραγματικά θύματα αυτού του σχεδίου θα είναι όλοι οι χρήστες του Internet και η δημοκρατική και ανεξάρτητη πρόσβαση στις πληροφορία ,στον πολιτισμό.
Σκεφθείτε πώς χρησιμοποιείτε το Internet!
Τι θα σημαίνει για σας αν καταργηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο;
Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα - μπορούμε να χάσουμε την χωρίς περιορισμούς και ελεύθερη χρήση του Διαδικτύου. Η δική μας ελευθερία (στην επιλογή των πληροφοριών, της αγοράς, πολιτισμού, αναψυχής) θα περικοπεί. Οι προτάσεις της ΕΕ κρύβουν ένα τεράστιο κίνδυνο για το μέλλον μας. Έχουν αρχίσει να γίνονται νόμοι - και θα είναι σχεδόν αδύνατο να αναστραφούν.
Οι άνθρωποι (ακόμα και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτό) δεν φαίνεται να κατανοούν πλήρως τις επιπτώσεις και τις νομικές αλλαγές που είναι τυλιγμένες σε κάτι που ονομάζεται "Telecoms Package" που εφησυχάζει τους πολίτες κάνοντας τους να σκέφτονται ότι αφορά μόνο την βιομηχανία.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα, και αποκρυπτόμενες από την κοινή θέα, οι τροπολογίες είναι σχετικές με τον τρόπο που το Internet θα λειτουργήσει στο μέλλον! Κείμενο που εκφράζει τα δικαιώματά σας για την πρόσβαση και τη διανομή περιεχομένου, υπηρεσιών και εφαρμογών, είναι έτοιμο να διαγραφεί.
http://www.inout.gr/showthread.php?t=39203"
KΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!
Έχει επίσης δημιουργηθεί αξιόλογη διεθνής ομάδα και στο facebook για το ζήτημα(foreign as well greek members check this out!)

2 σχόλια:

  1. ο μεγαλος μου φοβος γινεται πραγματικοτητα τελικα. αν το φαμε κι αυτο στον κ**ο θα ειμαστε μεγαλες κοτες τελικα. αιτια πολεμου, οπως το γραφεις. εβαλα ενα κομματι στο μπλογκ μου, αν δε σε πειραζει
    http://egothavgalotofidiaptintrypa.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. taftar nomizw oti exoume ethistei toso me to internet pou nomiza oti an prospathousan na mas to elegksoun tha tous ormagame sa ton narkomani pou tou pernoun ti dosi.telika ki aftos o ethismos de mas ekane lisasmenous, aplws mas ekapse ligo akoma ton egefalo, de mporw na eksigisw alliws to oti den yparxei antidrasi.
    tespa. to internet mou fainetai yperoxo gia afti tin eleftheria pou mou dinei. den yparxei copyright edw mesa. synepws den exw kanena idioktisiako provlima, mporeis na xrisimopoieis oti thes apo to blogaki mou kai megali mou timi. eksallou ki afto to keimeno opws eipa den to egrapsa egw. einai mia metafrasi pou mou esteilan. kai malista apo tempelia den egrapsa tin pigi. mou to esteile o Greg Batmarx Aretakis administrator tou facebook group "να κλείσει το group "ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ INDYMEDIA"". opws to metefrase apo to http://www.blackouteurope.eu/
    TAFTAR perimenoume loipon... na vgaleis to fidi ap tin trypa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή