15/10/09

Ολοκληρωτισμός Ολοφάνερος (όλα για τον Χρυσοχοΐδη)


Μετά από τις πρώτες δηλώσεις και ενέργειες του υπουργού "προστασίας του πολίτη" μιλήσαμε για συνώνυμα της δεξιάς. Οσο περνούν οι μέρες, ο Χρυσοχοΐδης διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις αφού άνθρωποι που έχουν ζήσει σε δύσκολες εποχές μιλούν καθημερινά για καταστάσεις χειρότερες απο τη χούντα.
Σε μια κυβέρνηση που κλείνει υποκριτικά το μάτι σε όλες τις πλευρές, ο Χρυσοχοΐδης ανέλαβε απο τη πρώτη μέρα τον ρόλο του ράμπο που δε θα κάνει συμβιβασμούς "και καλά" με κανέναν. Οι εντολές που έλαβε ήταν πρώτον σύνορα φυλακές και δεύτερον κατοχή του "κράτους των Εξαρχείων". Με ρητρορική χρισαυγίτη μιλάει επι 18 μέρες για το δήθεν "άβατο" των εξαρχείων, τις συμμορίες τους και το καθεστός διαρκούς παραβίασης ολόκληρου του ποινικού κώδικα, για τη χώρα που έγινε ξέφραγο αμπέλι, για το ότι κατα τ' άλλα έχει φίλους αναρχικούς (το ίδιο λέει και ο Καρατζαφέρης).
Μέσα σε λίγες μέρες μετέτρεψε τα Εξάρχεια από ένα στέκι σε ένα κατεχόμενο κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που η ασφάλεια καθημερινά ταλαιπωρεί, προκαλεί και εξευτελίζει αθώους στους δρόμους. Μπουκάρει χωρίς άδεια στα σπίτια. Μπουζουριάζει και ανακρίνει με χουντικό τρόπο. Τα ΜΑΤ συνεχώς επιτίθενται σε κινητοποιήσεις και πορείες χρησιμοποιώντας βία και χημική καταστολή. Εφάρμοσε πρώτος τον φασιστικό νόμο του ιδιώνυμου της κουκούλας που είχε περάσει ο Δένδιας. Μπλοκάρει την είσοδο στη χώρα μελών οργανώσεων για τους πρόσφυγες, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομουστερίας ανασταίνονται πεθαμένες ένοπλες οργανώσεις και κάνει γενικότερα ότι μπορεί όχι μόνο για να δικαιώσει το χαρακτηρισμό του φασίστα αλλά για να φτιάξει ένα κράτος φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου