21/10/09

περιμένοντας τις βιτρίνες του δεκεμβρίου


Αν θέλετε να κάνετε κάτι, αν θέλετε να υλοποιηθούν τα όνειρά για έναν διαφορετικό κόσμο, τότε δράστε σύντροφοι αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι τώρα ξεκουραζόμαστε για να τα σπάσουμε το Δεκέμβρη περιμένοντας τα ανήλικα να μπουν μπροστά. Και αν δε μπουν θα μας φταίει προφανώς η συνείδηση των μαζών. Τόσο μαλάκες είμαστε.
Μα η πρωτοπορία (η επαναστατική φυσικά) δε χρειάζεται μαζικότητα για να στραφεί στη δράση. Αυτά που θα κάνεις θα καθορίσουν στη συνέχεια το πόσοι θα βρίσκονται δίπλα σου όταν κάποια στιγμή χρειαστεί να κοιτάξεις, αλλά και το ποιοι θα βρεθούν απέναντί σου (και φρόντισε αυτοί απέναντι να είναι πολλοί αλλιώς τα κάνεις όλα λάθος). Αντίθετα αυτό που από το Δεκέμβρη και μετά κάνουμε είναι να κοιτάμε συνεχώς πίσω μας να δούμε αν έχουμε αρκετό κόσμο μαζί μας. Ο Σάββας Μιχαήλ παρατηρούσε ότι το ίδιο κάνει και αυτός που θα δούμε πίσω μας, και μετά αυτός πιο πίσω... και ο τελευταίος βλέποντας ότι δεν τον ακολουθεί κανένας, γυρίζει και φεύγει, και σύντομα το έχουμε διαλύσει. Αυτή η στάση δε πρόκειται να φέρει ποτέ αποτελέσματα.
Αυτή τη στιγμή είναι υπαρκτά παντού μέτωπα και δυνατότητες για αμέτρητα κινήματα. Μια κατάληψη στα ναυπηγία Σκαραμαγκά και ένα ταυτόχρονο αίτημα να περάσουν στα χέρια του λαού (και όχι του κράτους) θα ήταν μια ανεπανάληπτη επιτυχία του αναρχοσυνδικαλίσμού. Το ίδιο και με το μέτωπο του λιμανιού του Πειραιά. Άλλη πρόταση που φωνάζει από μόνη της θα ήταν να υπάρξει ακτιβισμός στα κολέγια, αν θέλετε σύντροφοι των πανεπιστήμιων, θα μπορούσε να υπάρξει (και αυτό είναι το στοιχειώδες) ακαδημαϊκός ακτιβισμός. Να μπούμε σε αυτούς τους χώρους σαν επιστήμονες και να δείξουμε τη γύμνια τους. Αλλά αντί για όλα αυτά εμείς περιμένουμε το Δεκέμβρη πίνοντας μπύρες. Αυτές οι προσπάθειες θα ήθελαν συνεχή και κοπιαστική προσπάθεια προπαγάνδισης και δράσης.
Η πρότασή μας: Βγείτε στο μπαλκόνι και φωνάξτε στη παρέα των επαναστατημένων εργατών που περνάει αυτή τη στιγμή από κάτω ότι κατεβαίνετε αμέσως. Ενωθείτε μαζί τους και ακολουθήστε τους στο σωματείο, και από εκεί αναχωρήστε ενωμένοι γι' αμέτρητες ουτοπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου