22/10/09

Ανέκφραστοι Απατεώνες

Λένε ότι η παρουσιάστρια των ειδήσεων του μεγαλύτερου επικοινωνιακού συγκροτήματος ήταν τόσο αφόρητα άσχημη που η εταιρία συνεδρίασε και αποφάσισε ότι όντος προκαλούσε σε όλους αηδία και γι’ αυτό θα την πλήρωναν να πάει και να το φτιάξει τη περίοδο των διακοπών. Και πραγματικά, μετά τις διακοπές οι ειδήσεις του καναλιού απέκτησαν ένα νέο πρόσωπο.

Η αλήθεια όμως ήταν άλλη. Δεν ήταν η εφιαλτική ασχήμια της αυτή που πραγματικά ενοχλούσε, και δεν ήταν αυτή που τελικά άλλαξε για να διασωθεί το συγκρότημα. Αυτό που είχε πάψει να είναι ανθρώπινο πάνω της ήταν οι εκφράσεις αυτού του προσώπου. Οτιδήποτε δεν ήταν υπέρ των ισχυρών το αντιμετώπιζε με εκφράσεις εμετικής αηδίας, τους εκπροσώπους των αδυνάτων τους κοιτούσε με απίστευτο σνομπισμό και απέχθεια, όταν συνέβαινε κάτι κακό δε μπορούσε να κρύψει τις χαιρέκακες εκφράσεις κλπ. Το πραγματικό πρόσωπο του συγκροτήματος ήταν πλήρως εκτεθειμένο στο πρόσωπο της.

Αυτό που κάναν λοιπόν ήταν, τραβώντας της χειρουργικά το πρόσωπο να αφαιρέσουν από πάνω του κάθε έκφραση. Τώρα πια ανίκανη να εκφράσει το μίσος, την αηδία, την απέχθεια για το συνάνθρωπο, φαίνεται σχεδόν ανθρώπινη. Όμως η στάση της, και η στάση των ισχυρών που εκπροσωπεί δεν έχει αλλάξει. Ο κόσμος παρακολουθεί και το νοιώθει ότι και με τις πολιτικές αλλαγές που έγιναν είχαμε μπει σε μια εποχή πρωτόγνωρης υποκρισίας. Κολλάνε λοιπόν το βλέμμα τους κάθε βράδυ, στα παγωμένα πρόσωπα τους και περιμένουν να εμφανιστούν ξανά οι ρωγμές και οι πραγματικές τους εκφράσεις που θα κάνουν τα προσωπεία της εξουσίας να καταρρεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου