1. Ανοίγουμε ένα λογαριασμό Gmail. Μετά, 2. γραφόμαστε στο http://gigapedia.com και τέλος 3. γραφόμαστε και στο http://ifile.it . Αφού γραφτούμε μπαίνουμε στο gigapedia, αλλά δε κάνουμε ποτέ αναζήτηση με τη μπάρα αναζήτησης που βγαίνει στη μέση της οθόνης αλλά με την μπάρα που βγαίνει στη πάνω δεξιά γωνία. Η επιλογή αναζήτησης είναι αυτόματα στο google, που πρέπει να το αλλάξουμε με την επιλογή gigapedia. Κάνοντας κλικ στο βιβλίο που μας ενδιαφέρει μας μεταφέρει αυτόματα σ’ αυτό αλλά στη καρτέλα "σχόλια". κάνουμε κλικ στη καρτέλα "σύνδεσμοι" και μας δίνει μια λίστα συνδέσμων στους οποίους υπάρχει το κείμενο. Συνήθως είναι σε μορφή pdf ή http, μέσα σε αρχείο rar. Το οποίο τις λίγες φορές που είναι κλειδωμένο δίνει ήδη τον κωδικό από τη σελίδα συνδέσμων. Κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο ifile.it αν υπάρχει και αυτό ανοίγει μέσω της σελίδας xinio.info. Στο http://ifile.it/dl αν έχουμε ήδη εγγραφεί κάνουμε κλικ πάνω πάνω στη σελίδα request download ticket και μετά στο download που το αντικαθιστά. Εδώ όσο πιο συχνά το χρησιμοποιούμε τόσο περισσότερα εκνευριστικά κλικ ζητάει.
Άλλες επιλογές για βιβλία είναι το emule, και για torrents το bit che. Υπάρχουν σελίδες με χιλιάδες βιβλία χωρίς copyright όπως το http://www.gutenberg.org και το http://www.ibiblio.org και υπάρχουν και άλλα που δεν βάζουν τέτοια όρια όπως το http://ebooksshares.org. και το http://www.scribd.com/ . Οάσεις βιβλιών αποτελούν και τα http://www.marx2mao.com/ , http://www.marxists.org/ , http://librivox.org/ και πολλά ακόμα που αυτή τη στιγμή δε μπορώ να θυμηθώ. Στο http://elbitz.net γράφτηκα αλλά δεν έχει κάτι αξιόλογο και δε το προτείνω, ενώ για το http://www.bitme.org/ δε γνωρίζω τίποτα γιατί ακόμα δεν έχω βρει πρόσκληση εγγραφής.
Τέλος, για όσους επιμένουν σε τυπωμένα βιβλία μέσα στη σκόνη και αλλόκοτα κουρασμένα βλέμματα σε αναγνωστήρια, το http://zephyr.lib.uoc.gr/ είναι μια πολύ ωραία μηχανή αναζήτησης όλων των βιβλιοθηκών της χώρας σε ένα κλικ. Περιμένω προτάσεις κι απο σας κωλόφυτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου