23/10/09

Τι συγνώμη ρε;

για όλα τα αντίδοτα του Φώτη

Με μια επικοινωνιακή μεταβολή απελευθέρωσαν τους συλληφθέντες της "επικίνδυνης" παρουσίασης βιβλίου, απελευθέρωσαν τους συλληφθέντες της Νίκαιας που κρατούνταν παράνομα, υποσχέθηκαν κατάργηση του ιδιώνυμου της κουκούλας, άλλαξαν την ηγεσία της αστυνομίας και ζήτησαν συγνώμη για τη ταλαιπωρία Και η μέρα ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Το πασοκικό θέατρο ξέρει να δίνει μελοδραματικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Ο κακός του έργου είναι η νουδού που τους παρέδωσε καμένη γη και καμένα μυαλά μπάτσων. Η συνέχεια θα είναι η τελετουργική επανάληψη της ίδιας παράστασης με ακόμα μεγαλύτερη άνεση.
Έτσι, η χούντα του Χρυσοχοϋδη δε ζήτησε καμία συγνώμη από το κόσμο που ταλαιπώρησε τόσες μέρες αλλά μόνο από τους επωνύμους του Συνασπισμού. Δε ζήτησε συγνώμη για όσα ακραία καταγγέλλονται όλες αυτές τις μέρες. Δε ζήτησε συγνώμη από τον Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, που το σκότωσαν με γυμνά χέρια οι φασίστες της ασφάλειας. Που συγκάλυψαν το φόνο που ήρθε μετά από μια σύλληψη λάθος ατόμου.
Στους λάθος νεκρούς να ζητήσεις συγνώμη ρε. Με τη παραίτησή σου και πηγαίνοντας σιωπηρά να κλειστείς στο σπίτι σου και να μη ξανακούσουμε από σένα. Σα τους νεκρούς που είναι οι μόνοι αρμόδιοι πια για τη σωτηρία σου.
(Ξέρω ξέρω, το έγκλημα έγινε όταν αυτός έλλειπε. Μα έγινε από αυτούς που τους είχε εκπαιδεύσει καλά στον φόνο -δεν είναι άλλωστε το μόνο τους φονικό. Και είναι αυτός που τώρα θαύει συνεχώς το θέμα και τις ευθύνες, αφήνοντας το πτώμα άταφο στο βωμό της δημοκρατίας).

Εκατοντάδες κόσμος σήμερα ήταν παρόν στο κέντρο της πόλης, από το συλλαλητήριο το πρωί και τον κόσμο έξω απο τα κρατητήρια μέχρι την απογευματινή πορεία και τη λήξη της κατάληψης της πρυτανείας το βράδυ. Ήταν μια καλή γεύση του επερχόμενου Δεκέμβρη. Ίσως αυτός που πουλάει τη προστασία στο πολίτη, να φοβήθηκε σήμερα και γι' αυτό άρχισε τους θεατρινισμούς. Όμως ούτε η υποκρισία, ούτε τίποτα άλλο μπορεί να σώσει αυτόν και τους ομοίους του απ' τους αμέτρητους Δεκέμβριδες που θα χτυπούν σαν κύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου